Επιστολή & Βιογραφικό

12/09/2023

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Κινούμαστε στο μέλλον με εμπειρία και όραμα

Φίλες και φίλοι συμπολίτες μου,

Η ομάδα του συνδυασμού μας έχει δουλέψει πάνω σε ένα πρόγραμμα το οποίο είναι απλό, λιτό και κυρίως, άμεσα εφικτό.  Έχοντας πλήρη γνώση των ιδιαιτεροτήτων του δήμου μας, μένουμε ρεαλιστές και φειδωλοί για να πετύχουμε τελικά περισσότερα.  

Νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ με όλους εσάς ότι η απόφασή μου να διεκδικήσω τη δημαρχία του Δήμου Πεντέλης, δεν αφορά προσωπική μου φιλοδοξία, αφορά τον καθένα, την καθεμία από εσάς και το μέλλον της πόλη μας.  Υπηρετώ εικοσιτέσσερα (24) χρόνια το Δήμο μας με μοναδικό στόχο να εξυπηρετώ τις ανάγκες των συμπολιτών μου επειδή αυτό με κάνει χαρούμενη.  Χαίρομαι με τη χαρά των συνανθρώπων μου! Πρόθεση μου, είναι η ανάδειξη μιας διοίκησης που θα συνεργάζεται με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και τον κάθε πολίτη χωριστά, καθώς επιθυμώ να τελειώσει αμετάκλητα η διαρκής αντιπαράθεση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, μια αντιπαράθεση που εδώ και χρόνια λειτουργεί ως τροχοπέδη εις βάρος της πόλης μας.

Βασική προϋπόθεση της υλοποίησης του προγράμματος μας, αποτελεί η ουσιαστική διαβούλευση με εσάς και η συνεχής ενημέρωση και εκπαίδευσή μας. Σκοπός μας, δεν είναι η εξαγγελία προγραμματικών θέσεων, που τελικά θα μείνουν ως συμβάσεις έργου ή ως μελέτες, αλλά η πραγματωση και  η απόδοσή τους σε σύντομο χρονικό διάστημα, στους πολίτες της Πεντέλης! 

Καθώς είμαι μία από εσάς, εργαζόμενη διαζευγμένη μητέρα, που γεννήθηκα και ζω στα Μελίσσια με την οικογένειά μου, θέλω να ξεκινήσουμε από τα βασικά και πρακτικά, όπως κάνουμε στο σπίτι μας, επειδή ο δήμος μας είναι το μεγάλο μας σπίτι.

Για εμένα, η σημαντικότερες υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει η εκάστοτε δημοτική αρχή σε κάθε πολίτη είναι η διευκόλυνση της καθημερινότητάς του, η καθαριότητα, ο φωτισμός της πόλης, τα πεζοδρόμια και οι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι.  Γι αυτό υποσχεθήκαμε από την αρχή ότι θα ασχοληθούμε πρώτα από όλα με την καθημερινότητά μας, την πολιτική προστασία και την προστασία του βουνού μας, του Πεντελικού Όρους.  Μαζί με τους συνεργάτες μου, σχεδιάσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, στη βάση των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης, που θα εκσυγχρονίσει το Δήμο μας.  Βασικότερο όμως μέλημα είναι, πρώτα απ όλα, να λυθούν τα αυτονόητα.  

Στόχος μας είναι να σχεδιάσουμε μία πόλη η οποία θα είναι εναρμονισμένη με τα σύγχρονα πρότυπα και τις ανάγκες που δημιουργούνται για τα επόμενα είκοσι (20) χρόνια. Μία πόλη καθαρή, φωτεινή, κοινωνικά ευαίσθητη, βιώσιμη, λειτουργική και σύγχρονη με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Είμαστε αποφασισμένοι να μετασχηματίσουμε το Δήμο Πεντέλης για το κοινό καλό και να βάλουμε τις βάσεις για να γίνει ένα παράδειγμα περιβαλλοντικής και κοινωνικής μέριμνας, επειδή έχουμε την επιθυμία, τη γνώση, το όραμα, τις ικανότητες και την εμπειρία.  Επειδή,  Όλοι Μαζί “Μπορούμε Καλύτερα”!

Θέλω η πόλη μας να γίνει μια αγκαλιά για όλους!

       Νατάσσα Κοσμοπούλου

Υποψήφια Δήμαρχος Πεντέλης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ρίζες

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Μελίσσια, ένα προάστιο που το αγκαλιάζει το αγαπημένο Πεντελικό Όρος.

Η καταγωγή του πατέρα μου Δημήτρη είναι από την ορεινή Αρκαδία ενώ η οικογένεια της  μητέρας μου Μαρίας, προσφυγικής καταγωγής, εγκαταστάθηκε στα Μελίσσια μετά τη Μικρασιατική καταστροφή.

Έχοντας κυρίαρχες στο μυαλό μου από παιδί τις εικόνες του πανέμορφου φυσικού τοπίου και της ποικιλομορφίας των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτό τον τόπο, ξεκίνησα το ταξίδι της ζωής μου με όραμα να ζω και να λειτουργώ σε μια πόλη ανθρωπιάς.

Σπουδές

Σπούδασα Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο, με θέμα την παραβατικότητα ανηλίκων, αλλά και στο Εμπορικό Δίκαιο.

Επάγγελμα και οικογένεια

Από το 1998 διατηρώ δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα. Είμαι διαζευγμένη και μητέρα ενός επτάχρονου κοριτσιού της Αφροδίτης.

Αυτοδιοικητική πορεία

Εκλέγομαι από το έτος 1999 δημοτική σύμβουλος στον τόπο μας.  

Από το 2002 και εώς σήμερα, οι συμπολίτες μας με τιμάνε με την ψήφο τους και με αναδεικνύουν πρώτη δημοτική σύμβουλο σε ψήφους μεταξύ των υποψηφίων όλων των εκάστοτε συνδυασμών. 

Υπήρξα συνιδρύτρια του δημοτικού συνδυασμού “Συμπολιτεία” το έτος 2001 από τον οποίον αποχώρησα πριν από δύο χρόνια για τους λόγους που έχω κοινοποιήσει δημόσια.

Έχω διατελέσει δύο φορές πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τις θητείες του δημάρχου Δ. Τομπουλίδη και του δημάρχου Γ.Μητρόπουλου.

Διετέλεσα Αντιδήμαρχος:

  • Διοίκησης,
  • Γραφείου Δημότη,
  • ΚΕΠ,
  • Νομικής υπηρεσίας
  • και της Δημοτικής Ενότητας Πεντέλης.

Ύψιστη στιγμή της αυτοδιοικητικής μου πορείας ως τώρα θεωρώ τη συμβολή μου στη διάσωση του Δάσους Παπαδημητρίου από το 1999 έως και σήμερα, προκειμένου να διατηρηθεί ο δασικός του χαρακτήρας και να αποδοθεί στους πολίτες.

Ενδιαφέροντα και Χόμπι

Αγαπώ το περπάτημα στο βουνό, το κολύμπι και τα ταξίδια.

Κάποτε που μου έμενε λίγος χρόνος έκανα diving, ιππασία και σκι τα οποία και ευελπιστώ να ξαναρχίσω μόλις δω το δήμο μας όπως τον θέλω.

Η μεγαλύτερη ευχαρίστησή μου είναι να γνωρίζω και να βοηθάω τους συνανθρώπους μου.

 https://www.natassakosmopoulou.gr/wp-content/uploads/2023/05/mporoume-kalytera-logo-1.png
Μπορούμε Καλύτερα 2023
Επικοινωνία
210 6095747
Ελευθερίου Βενιζέλου 12, 15127, Μελίσσια