Εκδικάστηκε η ένσταση και αντένσταση για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Πεντέλης

08/01/2024

Σήμερα 8/1/2024 στο 29ο τμήμα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, εκδικάστηκε η ένσταση του Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, επικεφαλής της παράταξης ‘Δημοκρατικής Συνεργασίας’ και η αντένσταση της Δημάρχου Νατάσσας Κοσμοπούλου, επικεφαλής της παράταξης ‘Μπορούμε καλύτερα’,  για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Πεντέλης.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι ανέπτυξαν τους ισχυρισμούς τους. Αρχικά, ο δικηγόρος της κας Κοσμοπούλου καθηγητής κ. Ιωάννης Δρόσος, ενημέρωσε το δικαστήριο για την προσφυγή που έχει ήδη κατατεθεί ενώπιον του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και με την οποία ζητά να επιβληθούν τα νόμιμα στο συνδυασμό του κ. Παπακωνσταντίνου, καθώς ο συνδυασμός δεν έχει καταθέσει, όπως ο νόμος ορίζει τις εκλογικές δαπάνες στην πλατφόρμα του ΥΠΕΣ και στην Αποκεντρωμένη, κάτι που σύμφωνα με το νόμο επιφέρει πρόστιμο και έκπτωση από το αξίωμα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν επί των ενστάσεων, όπου ο συνδυασμός του κ. Παπακωνσταντίνου διεκδικεί να αναγνωριστούν πενήντα εννέα (59) ψηφοδέλτια και έναντι ενενήντα ένα (91) που διεκδικεί η κα Κοσμοπούλου.

‘Σε κάθε περίπτωση έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Η νέα Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της τηρεί τις δεσμεύσεις της, υλοποιεί το πρόγραμμά της και αλλάζει την πόλη. Η μόνη μας προτεραιότητα είναι η πόλη και οι δημότες και ενεργοποιούμε απερίσπαστα όλες μας τις δυνάμεις προς αυτόν τον στόχο’, δήλωσε η Δήμαρχος.

https://www.natassakosmopoulou.gr/wp-content/uploads/2023/05/mporoume-kalytera-logo-1.png
Μπορούμε Καλύτερα 2023
Επικοινωνία
210 6095747
Ελευθερίου Βενιζέλου 12, 15127, Μελίσσια