Ν. Κοσμοπούλου: Πέρυσι η Πεντέλη κάηκε γιατί δεν υπήρχε φύλαξη στο βουνό – Συνέντευξη στον Αθήνα 9.84

23/07/2023

Για ελλείψεις στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Δήμου Πεντέλης σχετικά με την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία, έκανε λόγο η υποψήφια Δήμαρχος της περιοχής, Νατάσσα Κοσμοπούλου.

«Ο βαθμός ετοιμότητας στον δήμο μας δεν είναι αυτός που θα έπρεπε και αυτό είναι κάτι το οποίο επισημαίνουμε εδώ και μήνες στη διοίκηση γιατί ανησυχούμε τόσο εμείς όσο και οι ίδιοι οι δημότες», τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και τη Μαρία Παύλου.

Όπως σημείωσε, με πρωτοβουλία του συνδυασμού της «Μπορούμε καλύτερα», θα τεθεί επί τάπητος στο δημοτικό συμβούλιο το πλαίσιο εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ».

Παράλληλα, επισήμανε -μεταξύ άλλων- την ανάγκη να υπάρξει ένα στοχευμένο σχέδιο  με συγκεκριμένους άξονες αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.

«Πρέπει να υπάρχει ένα πυροφυλάκιο σε κάθε δημοτική ενότητα καθώς αυτή τη στιγμή λειτουργεί μόνο ένα, αυτό του του Προφήτη Ηλία στη Νέα Πεντέλη. Η  φωτιά έρχεται από το βουνό, επομένως,  θα πρέπει να έχουμε 24ωρη φύλαξη με συνεχόμενες περιπολίες στο βουνό. Επίσης χρειαζόμαστε  υδατοδεξαμενές και εκπαιδευμένο προσωπικό το οποίο να γνωρίζει πως μπορεί να   σβήνει τη φωτιά στο ξεκίνημά της. Η περιοχή μας είναι  θαμνώδης και δασώδης και αν περιμένουμε μόνο από την Πυροσβεστική να αντιμετωπίσει μια πυρκαγιά, θα καούμε όπως συνέβη και την περασμένη χρονιά. Πέρυσι καήκαμε γιατί δεν υπήρχε φύλαξη στο βουνό», πρόσθεσε.

«Πρέπει η διοίκηση να τρέξει περισσότερο και δυστυχώς δεν το έχει κάνει. Η αγωνία όλων είναι μεγάλη. Είναι ανάγκη να λειτουργήσει ένα σύγχρονο Κέντρο Επιχειρήσεων με ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης συστημάτων πυρασφάλειας, οχημάτων και καιρικών φαινομένων και ταυτόχρονη ενημέρωση των πολιτών καθώς και να καθαριστούν επιτέλους τα οικόπεδα του δήμου. Καταγγείλαμε -για παράδειγμα- ότι το δάσος Παπαδημητρίου δεν είναι καθαρισμένο», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού της ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου, προτάσσοντας την ανθρωποκεντρική διακυβέρνηση, τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τη διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας τους.

 «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε  μια πόλη φιλική στην οικογένεια με ποιότητα ζωής, να ενδυναμώσουμε τις δραστηριότητες των παιδιών και γενικότερα, να  κάνουμε τη ζωή των κατοίκων περισσότερο ήρεμη και ασφαλή», υπογράμμισε.

https://www.natassakosmopoulou.gr/wp-content/uploads/2023/05/mporoume-kalytera-logo-1.png
Μπορούμε Καλύτερα 2023
Επικοινωνία
210 6095747
Ελευθερίου Βενιζέλου 12, 15127, Μελίσσια