«Ο Δήμος Πεντέλης είναι το μεγάλο μας σπίτι» – Συνέντευξη στην Political

04/10/2023

Η Νατάσσα Κοσμοπούλου, μια δυναμική γυναίκα με ήθος και εργατικότητα, υποψήφι δήμαρχος Πεντέλης και επικεφαλής του συνδυασμού «Μπορούμε Καλύτερα», ξεδιπλώνει με συνέντευξή της στην «Political» το όραμά της, ώστε να πάει αυτός ο τόπος μπροστά.

Συνέντευξη στον Μίλτο Σακελλάρη.

Διαβάστε τη συνέντευξη τη συνέντευξη της Νατάσσας Κοσμοπούλου στη σελίδα 37 της Political πατώντας εδώ

 

1. Κατηγορούν κάποιοι την κα Κεχαγιά για «πάρτυ» απευθείας αναθέσεων. Αναφέρεται, μάλιστα, ότι με βάση το Πόθεν Έσχες της είναι από τις πλουσιότερες Δημάρχους στα Βόρεια Προάστια. Ποιο είναι το δικό σας σχόλιο;

Επειδή είμαι νομικός, δεν θέλω σε καμία σε καμία περίπτωση – και θέλω να είμαι ξεκάθαρη σε αυτό – να συνδυάσω τις δύο πραγματικότητες που αναφέρετε.
Δηλαδή, τις πολλές απευθείας αναθέσεις, με την περιουσιακή κατάσταση της νυν Δημάρχου.
Ελπίζω και πιστεύω, ότι η σύνταξη του Πόθεν Έσχες της είναι σύννομη και ειλικρινής.

Εγώ κάνω πολιτική κριτική, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα των δημοτών. Σε αυτό πιστεύω ότι έχει γίνει μια άστοχη κατανομή κονδυλίων του Δήμου.
Ο Δήμος έβαλε λάθος προτεραιότητες και κατεύθυνε λάθος τα λεφτά των δημοτών.

Προτεραιότητα για εμένα έπρεπε να ήταν ένας φροντισμένος Δήμος.
Ένας Δήμος καθαρός, φωτισμένος, με δρόμους και πεζοδρόμια σε καλή κατάσταση, μια στελεχωμένη και εκσυγχρονισμένη υπηρεσία πολιτικής προστασίας και τόσα αλλά, που συγκροτούν ένα σύγχρονο Δήμο.
Οι δημότες μας πληρώνουν ψηλά δημόσια τέλη για να λαμβάνουν σύγχρονες υπηρεσίες και δεν τις λαμβάνουν!

Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι η απερχόμενη Δήμαρχος εξάντλησε το όρια των απευθείας αναθέσεων.
Οι απευθείας αναθέσεις πρέπει να γίνονται όταν υπάρχουν έκτακτες καταστάσεις ή δεν ευδοκιμούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες.
Όμως ο Δήμος οφείλει να κάνει διαγωνιστικές διαδικασίες για να εξασφαλίζει καλύτερες υπηρεσίες, σε καλύτερες τιμές.
Και να μην αφήνει καμία υπόνοια για αδιαφάνεια.

2. Πολλοί επίσης κατηγορούν την κα Κεχαγιά ότι ήταν απομακρυσμένη από τους δημότες σε όλη την διάρκεια της θητείας της. Πώς το σχολιάζετε και πώς εσείς θα πορευτείτε αν εκλεγείτε δήμαρχος;

Το έχω πει και το πιστεύω ότι ο Δήμαρχος δεν είναι άρχοντας της πόλης, είναι ο υπηρέτης των δημοτών. Η συνεχής επαφή με τους δημότες είναι το συστατικό, για μια επιτυχημένη διοίκηση.
Έχω δηλώσει δημόσια, ότι τα πιο σοφά πράγματα και τις πιο εύστοχες προτάσεις, τις έχω ακούσει από δημότες.
Νομίζω ότι ήταν μεγάλο λάθος της απερχόμενης Διοίκησης ότι απομακρύνθηκε από τους δημότες.
Γιατί έτσι έπαψε να έχει επαφή με την καθημερινότητα των δημοτών στο Δήμο μας, έπαψε να έχει επαφή με τα προβλήματα.
Προσωπικά, επιθυμώ έναν Δήμο για όλους τους δημότες, με ανοιχτές τις πόρτες, να προωθεί και να στηρίζεται στη συναίνεση και στη συνεργασία, όπως αρμόζει σε έναν ευρωπαϊκό Δήμο του 21ου αιώνα. Να είναι μία αγκαλιά για όλους τους δημότες μας.
Είμαστε ένας μικρός Δήμος, γνωριζόμαστε όλοι και μου φαίνεται παράλογο ένας Δήμαρχος να μην έρχεται σε καθημερινή επαφή με τους δημότες.
Πιστεύω στα ανοιχτά μυαλά και στις ανοιχτές πόρτες.
Πάνω από όλα, θα είναι ανοιχτή συνεχώς, η δική μου πόρτα σε όλους τους δημότες, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς ραντεβού.

Σκοπός μου είναι να δημιουργήσουμε και επιπλέον κανάλια για μια αδιαμεσολάβητη σχέση μαζί τους, τόσο μέσω της προσωπικής επαφής όσο και μέσω της εισαγωγής ψηφιακών εργαλείων
όπως ειδικές υπηρεσίες άμεσης επέμβασης, ώστε να ανταποκρινόμαστε γρήγορα σε αιτήματα δημοτών σε ό,τι αφορά στην καθαριότητα, τον δημοτικό φωτισμό, τις βλάβες σε δρόμους και πεζοδρόμια.

3. Ποιες θα είναι οι άμεσες προτεραιότητες σας, αν κερδίσετε τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου;

Ο βασικός στόχος μας είναι να ανταποδώσουμε στους δημότες μας τα χρήματα που δίνουν, παρέχοντας σύγχρονες υπηρεσίες και υποδομές στην καθημερινότητά τους, δηλαδή στην καθαριότητα, στην κατάσταση των δρόμων και των πεζοδρομίων, στο δημοτικό φωτισμό, στην πολιτική προστασία, στην κατάσταση των σχολείων μας και των δημοτικών μας χώρων.
Ο Δήμος μας πρέπει να δείξει υπευθυνότητα και σεβασμό στους δημότες μας.
Σταματάμε να κρυβόμαστε πίσω από το τεράστιο πρόβλημα του κυκλοφοριακού ή στο θέμα της φιλικότητας της πόλη μας στην οικογένεια και των κρίσιμων κοινωνικών υποδομών, που στερούμαστε .
Χρειαζόμαστε μια διοίκηση που να βάζει προτεραιότητες, να έχει σχέδιο και κυρίως να έχει επαφή με τους δημότες και τα προβλήματα τους.
Να δημιουργήσουμε μία μεγάλη αγκαλιά για όλους τους πολίτες μας, μέσα στην οποία θα νιώθουν ασφάλεια και χαρά για να ζουν με τις οικογένειές τους, στον Δήμο Πεντέλης.

Γιατί ο Δήμος είναι το μεγάλο σπίτι μας.

 

https://www.natassakosmopoulou.gr/wp-content/uploads/2023/05/mporoume-kalytera-logo-1.png
Μπορούμε Καλύτερα 2023
Επικοινωνία
210 6095747
Ελευθερίου Βενιζέλου 12, 15127, Μελίσσια