Συνάντηση εργασίας της Δημάρχου με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στην πόλη

28/02/2024

Συνάντηση με τον Ταξίαρχο Βορειοανατολικής Αττικής κ. Αλεξανδρόπουλο Παναγιώτη και τον Διοικητή Ασφάλειας Παραρτήματος Πεντέλης κ. Δήμο Πλεξουσάκη είχε, τη  Δευτέρα 26/2, η Δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου, παρουσία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Δημητρίου Τσούκλερη και των εντεταλμένων συμβούλων ασφάλειας και καθημερινότητας  Παναγιωτόπουλου Θεόδωρου και Μανιαδάκη Λευτέρη αντίστοιχα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, μεταξύ άλλων, βρέθηκε το σοβαρό θέμα της ενίσχυσης του τοπικού αστυνομικού τμήματος σε ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο θα συζητηθεί άμεσα στην επικείμενη συνάντηση της Δημάρχου με τον αρμόδιο Υπουργό, καθώς και στη συνολική βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των αστυνομικών δυνάμεων για την αποτελεσματική προστασία της τοπικής κοινωνίας.

Η κα Κοσμοπούλου δήλωσε ότι ‘η ασφάλεια των πολιτών βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της διοίκησης. Συνεργαζόμαστε με όλους τους αρμόδιους φορείς. Προσπαθούμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε να προστατεύσουμε τον πολίτη’ και απευθυνόμενη προς τους δημότες συνέχισε, λέγοντας:

‘Αγαπητοί δημότες, σας παρακαλώ προσωπικά να είστε σε επαγρύπνηση, ιδιαίτερα οι πιο ηλικιωμένοι άνθρωποι, για περιπτώσεις εξαπάτησης που παρατηρούνται έντονα το τελευταίο διάστημα, να ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών και συγκεκριμένα :

  1. να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με άγνωστα άτομα, που επιχειρούν να μπουν στο σπίτι σας με διάφορα προσχήματα πχ. ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά.
  2. Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ) ή άλλου φορέα, εάν δεν τους έχετε καλέσει εσείς προηγουμένως. Τα νοσοκομεία και οι δημόσιες υπηρεσίες δε στέλνουν υπαλλήλους τους σε οικίες ή δημόσιους χώρους, για να ζητήσουν από πολίτες χρήματα για τις υπηρεσίες που παρέχουν.
  3. Να δείχνετε ιδιαίτερη προσοχή σε  απατηλές ειδοποιήσεις στα κινητά τηλέφωνα, οι οποίες ενδεχομένως αποσκοπούν στην απόσπαση χρημάτων από τραπεζικούς σας λογαριασμούς.

 

Πρωταρχικό μας μέλημα να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις  για να ζούμε σε μια πόλη ασφαλή και προστατευμένη όσο το δυνατό περισσότερο γίνεται’ τόνισε η κα Κοσμοπούλου.

https://www.natassakosmopoulou.gr/wp-content/uploads/2023/05/mporoume-kalytera-logo-1.png
Μπορούμε Καλύτερα 2023
Επικοινωνία
210 6095747
Ελευθερίου Βενιζέλου 12, 15127, Μελίσσια