Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Εθελοντών και Προσωπικού Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης

23/01/2024

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Εθελοντών και Προσωπικού Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Ενότητας Πεντέλης.
Η Δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου, κάνοντας απολογισμό της υφιστάμενης κατάστασης, μίλησε για την παραλαβή του στόλου οχημάτων με πολλές ωστόσο ελλείψεις από την προηγούμενη διοίκηση καθώς και τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για άμεση επισκευή και συντήρησή τους, ώστε τα οχήματα να είναι έτοιμα και λειτουργικά για την επιτέλεση του κρίσιμου έργου της Πολιτικής Προστασίας, η οποία αποτελεί τη βασική προτεραιότητα της διοίκησης.
Ανακοίνωσε τη νέα σύσταση του Υπηρεσίας με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Β. Μπούρα, τον Σ. Λεμπετσόγλου ως υπεύθυνο εθελοντών και την Κ. Διακομανώλη ως υπεύθυνη ΚΕΠΙΧ και ευχαρίστησε για την πολύτιμη συνδρομή τους τους αρμόδιους θεματικούς συμβούλους της, τον Αντιστράτηγο ε.α. Τ. Βλάχο και τον Λ. Μανιαδάκη.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και πάλι στην άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα της για οχήματα και εξοπλισμό από τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλια και Β. Παπαγεωργίου αντίστοιχα, καθώς και τον Περιφερειάρχη Ν. Χαρδαλιά.
Κλείνοντας, παρατήρησε σημαντικές ελλείψεις στην παρουσία εθελοντών στην εκδήλωση και για το λόγο αυτό, στο πλαίσιο της  ενδυνάμωσης του
εθελοντισμού στον Δήμο, απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά και να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους το πολύτιμο έργο της Πολιτικής Προστασίας. ‘Ο εθελοντισμός συνδέεται με την αλληλεγγύη και την κοινωνική προσφορά. Η λειτουργία του θα πρέπει να είναι αυτόνομη και να μην αφορά την εκάστοτε διοίκηση. Ξεκάθαρη πρόθεσή μας είναι η ενίσχυση, οργάνωση και εκπαίδευση του σώματος εθελοντών στην πόλη μας ώστε να γίνει μία συμπαγής ομάδα ανεξάρτητη της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής’, δήλωσε η κα Κοσμοπούλου.
Το ‘παρών’ στην εκδήλωση έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Γ. Ζούνης, Α. Αργύρη, Γ.Δρόσος, Δ. Γιαννακοπούλου, Η. Τσουκνικάς ,Φ. Φωτίου, η εντεταλμένη δημ.σύμβουλος προγραμμάτων Α. Κοτσιρέα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μ.Καπετανοπούλου και Γ. Τάκας, η Πρόεδρος της Β΄ Σχολικής Επιτροπής Σ.Πάχνη, οι επικεφαλής Δ. Παπακωνσταντίνου, Κ. Αποστολίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Β. Σιώμος, Γ. Ζώης και Λ. Κοντουλάκος, ο υπεύθυνος ΚΑΠΗ Χ.Γκολετσόπουλος, ο προϊστάμενος του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ν. Λιάκος, ο εκπρόσωπος του Α΄ Συστήματος Δασοπροσκόπων Πεντέλης Μάριος Μυγδάλης, ο Χάρης Νικολέτος, ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Φ. Χρυσικός, εκπρόσωποι συλλόγων, εργαζόμενοι του Δήμου και εθελοντές,καθώς και οι ενεργοί πολίτες επιχειρηματίες της πόλης μας κ.κ. Κ. Καζάκος
και Θ. Ψυχογιός.

https://www.natassakosmopoulou.gr/wp-content/uploads/2023/05/mporoume-kalytera-logo-1.png
Μπορούμε Καλύτερα 2023
Επικοινωνία
210 6095747
Ελευθερίου Βενιζέλου 12, 15127, Μελίσσια