Τέλη

21/04/2023

Δυστυχώς η οικονομική αναξιοπιστία του δήμου μας χτυπάει την πόρτα!

Η συνεπής εκπλήρωση υποχρεώσεων, προς τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές και ο  σεβασμός στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος ανήκουν στο παρελθόν. Τα ταμειακά διαθέσιμα είναι στο ναδίρ.

Στόχος μας η άμεση επαναφορά της αξιοπιστίας του δήμου προς τρίτους και η εκτέλεση προϋπολογισμών με αναπτυξιακό χαρακτήρα το συντομότερο δυνατόν.

Είναι γνωστό πως ο καθορισμός των δημοτικών τελών είναι μια διαδικασία σύνθετη στην οποία λαμβάνονται υπόψη μια σειρά από παραμέτρους όπως η κείμενη νομοθεσία για τον ισοσκελισμό εσόδων – εξόδων και φυσικά ο ανταποδοτικός τους χαρακτήρας στους τομείς της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού, μαζί με όλες τις δαπάνες που προκύπτουν για τις αποδοχές του προσωπικού, την αγορά ή τη συντήρηση απορριμματοφόρων και άλλων οχημάτων, τις προμήθειες, τα καύσιμα.

Στη δύσκολη οικονομική συνάρτηση υπολογίζονται επίσης τα έσοδα του Δήμο από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, το χρηματικό υπόλοιπο στο Ταμείο του Δήμου, η ετήσια εισφορά προς τον ΕΣΔΝΑ, η προμήθεια προς τη ΔΕΗ και φυσικά η δαπάνη του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι συγκυρίες της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, η ενεργειακή κρίση, οι συνεχείς ανατιμήσεις, η ακρίβεια και ο πόλεμος στην Ουκρανία και η κακη οικονομικη διαχειριση της παρούσας Διοίκησης δεν άφησαν ανεπηρέαστο το δήμο.

Στόχος μας είναι τα δημοτικά τέλη των δημοτών μας να ανταποκρίνονται στις υπηρεσίες που θα τους παρέχουμε και στη συνέχεια η μείωση των τελών και η ανταπόδοσή του με εναλλακτικές μορφές αποκομμιδής ογκοδών στους δημότες.

Α. Οικονομικά του Δήμου

  • Πλήρης διαφάνεια και ενημέρωση όλων των Δημοτών για την οικονομική διαχείριση, κάτι το οποίο δεν έχει εφαρμόσει καμία δημοτική αρχή έως σήμερα, μέσω  Ψηφιακής Πλατφόρμας όπου κάθε Δημότης θα παρακολουθεί την οικονομική κατάσταση του Δήμου, καθημερινά.
  • Μείωση του ΤΑΠ στους τρίτεκνους και πολύτεκνους και ΑμεΑ.

Β. Στήριξη επιχειρηματικότητας 

  • Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας με άμεση πρόσβαση όλων των δημοτών όπου θα αναγράφονται ολα τα καταστήματα της πόλης μας, όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες της πόλης μας, με ταυτόχρονη δέσμευση μας ότι τα έργα, οι υπηρεσίες και τα προϊόντα που χρειάζεται ο Δήμος θα συνεργάζεται και θα προμηθεύεται από τους επαγγελματίες της πόλης μας και μόνο.
  • Κάρτα τοπικής αγοράς με σχετικές παροχές και εκπτώσεις.
  • Τα χρήματα του Δήμου στους Δημότες μας. Δέσμευσή μας ότι όλοι οι καταστηματάρχες και ελεύθεροι επαγγελματίες της περιοχής μας, θα μοιράζονται ισότιμα τα προϊόντα, υπηρεσίες και έργα του Δήμου, αφού διαθέτουμε στην πόλη μας όλα τα καλά του Θεού.
  • Δημιουργία Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου με τη συμμετοχή του δήμου και των καταστημάτων
https://www.natassakosmopoulou.gr/wp-content/uploads/2023/05/mporoume-kalytera-logo-1.png
Μπορούμε Καλύτερα 2023
Επικοινωνία
210 6095747
Ελευθερίου Βενιζέλου 12, 15127, Μελίσσια